Go-go tanečnice

Go-go tanečnice

Termínem „Go-go dancer“ se označují tanečnice, které jsou objednávány na zábavy a diskotéky, při kterých mají za úkol svým tancem bavit a rozproudit davy.

Kořeny Go-go tance sahají do počátku šedesátých let, kdy ženy v Kalifornii tančily na diskotékách ve skleněných kabinách vedle DJe. Tančící dívky byly oblečeny v minisukních a obuty v kozačkách. Samotný termín „go-go“ pochází z výrazu „go-go-go“, který označoval osoby plné energie a byl ovlivněn francouzským výrazem à gogo což lze do češtiny přeložit jako „hojnost“ nebo „habaděj“. Tato slova mají dále kořeny v starověkých francouzských slovech „gogue la pro“, česky „radost, štěstí.“

19. června roku 1964 s v legendárním klubu Condor na Broadwayi objevila go-go tanečnice Carol Doda, která předváděla topless go-go dancing. Zanedlouho se stala nejslavnějśí go-go tanečnicí a to na celých 22 let. Právě ona odstartovala oblibu go-go tanečnic v USA a poptávka po nich začala prudce vzrůstat. Na západním pobřeží USA v Los Angeles byl založen klub Whisky a Go-go, kde bylo také možné spatřit go-go klece zavěšené od stropu. Během války ve Vietnamu se povědomí o go-go tanečnicích rozšířilo do Asie a plynule do celého světa.

Postupem času vzrůstaly nároky na kvalitu choreografie i nápaditost oděvu tanečnic a v dnešní době je Go-go tanec již poměrně běžným doplňkem českých diskoték a nočních klubů.

Naše agentura zajišťuje go-go dance pro Ostravu a okolí a rádi Vám poskytneme půvabné profesionální go-go tanečnice, které naladí hosty Vašeho klub či diskotéky na tu pravou zábavovou vlnu.



Objednat Go-go tanečnice